Hízhatok-e a gluténmentes diéta alatt?

glutenmentes-etrend-elhizas

A gluténmentes étrend nagyon jó hatással van nem csak a gluténérzékeny betegekre, hanem mindenkire, aki valamilyen civilizációs betegséggel küzd.

De vajon mit takar a gluténmentes étrend és milyen esetekben vezethet mégis elhízáshoz?

A minap összetalálkoztam egy régi kedves ismerősömmel, aki rám nézve megkérdezte, mit eszek, hogy ilyen csinos vagyok három gyermekes édesanyaként? Amikor elmondtam neki, hogy glutén-, tej-, és cukormentesen táplálkozom, akkor felháborodva megjegyezte, hogy ő is gluténmentesen étkezik, de ő ettől függetlenül jelentősen el van hízva.

De vajon ő mit csinálhat rosszul?

Hogyan hízhatott így el gluténmentes étrend mellett?

A gluténmentes táplálkozás a tapasztalataim szerint 90%-ban azt jelenti a nagy tömeg számára, hogy mindent ugyanúgy eszik mint azelőtt, de a lisztet leváltja gluténmentes lisztekre, a gabonákat pedig gluténmentes gabonákra. De nem Te vagy a hibás, hisz az egészségügyi ajánlások miatt elegendő csak lecserélni a gluténmentes élelmi anyagokat gluténmentesre és kész. Ezzel meg is oldódott a probléma!

Azok, akik így vágnak bele a gluténmentes étrendbe, iszonyatosan megnövelik a szénhidrát bevitel, ami egyenes út az elhízáshoz. Az elhízás pedig a szervezetben fellépő gyulladásos folyamatok melegágya.

Egyes gluténmentes lisztek és gabonák fogyasztása több okból is káros az egészségre, az élelmiszer ipar bizony jól megmachinálta a dolgokat hogy egészségesnek tűnjenek egészségtelen gabonafélék.

Ha érdekel a téma, itt olvashatsz bővebben a gluténmentes lisztkeverékek káros hatásáról >>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.